9. června 2011

Last Sacrifice (Poslední oběť) - Richelle Mead

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh8-VvV1eNB75Es90ibEXoY6Hglq4cDLf48aTlDSDXUwB5MWq3p93X3Pqq5GdZQf0jpPLFCv_BKJ5PT-Z8JoFKe-23gXCvugxiwgsLppQmD9wcI1ALqrmUK6nFeXOLmVl-5P5SQjma2UoQ/s1600/Last+Sacrifice.jpg
Rose Hathawayová si vždycky myslela, že zemře v bitvě, při ochraně lidí, které miluje. A teď sedí ve vězeňské cele a je tu reálná šance, že bude za dva týdny popravena za vraždu Moroiské královny.

Abe Mazut rozhodně patří mezi lidi, kteří plní sliby. Když Rose řekl, že nejen nebude popravena, ale dokonce nepůjde ani k soudu, ještě neměla ani tušení, jak toho hodlá dosáhnout.

První šok nastal, když Rose zjistila, že je pouto s Lissou najednou hluché. A druhý, když jednou na opačné straně mříží našla místo stráží Adriana a Michaila. S Dimitrijem v závěsu.

Když při Taťánině pohřbu najednou vybuchnou všechny sochy na Dvoře, nikdo nemá ani páru, že to má jen odvést jejich pozornost od Rosina útěku.

Než bys řekl švec, Rose je i s Dimitrijem na cestě co nejdál od Dvora, ale také od Adriana a... Lissy. Po cestě se k nim přidává Sydney a uklízejí se do malého motelu někde na konci světa. Rose ale potřebuje něco dělat, ne jen sedět a čekat, než někdo očistí její jméno.

Tak začíná honba za Lissiným nevlastním sourozencem. A ve stejnou dobu Lissa podstupuje zkoušky, díky kterým by se mohla stát královnou.

Dokážou obě dojít až na konec cesty. A najdou všichni svůj podíl odpuštění?

Vampýrská Akademie je moje srdcovka a mně fakt mrzí, že už jsme dočetla poslední díl. Musím ale říct, že byl ze všech nejlepší. Všechno do sebe dokonale zapadalo, všechny maličké náznaky se vyjasnily a postavy se chovali uvěřitelně. Dokonce jsem Dimitrijovi odpustila i jeho Edwardovství, protože nevykazoval žádnou přehnanou sebelístost a nakonec se z toho "vyléčil".

Bylo mi strašně líto Adriana. Rose sice našla svou životní lásku, ale dobře s ním zametla. Úplně chápu to, že už se na to vykašlal. A taky je reálná šance, že se s ním ještě setkám v Bloodlines, takže mé srdce až tak nekrvácí.

Doufám, že se Richelle nebude flákat a spin-offu se dočkáme opravdu už v létě.

Žádné komentáře:

Okomentovat